Društvo

Goran Vesić: Fajnal for bezbednosno dobro organizovan, na lažne dojave nije se reagovalo

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2022

-

09:43

Goran Vesić: Fajnal for bezbednosno dobro organizovan, na lažne dojave nije se reagovalo
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da je Fajnal for toliko dobro bezbednosno organizovan da je jasno bilo da su dojave o bombama lažne pa se nije reagovalo.

Govoreći za TV Pink Vesić je rekao da je hala nekoliko sati ranije zatvorena.

"Policija je uradila vrlo detaljne preglede. Svako ko je ušao prolazio je vrlo detaljan pregled. Tako da nismo reagovali. Odnosno to je procedura kada se izvrši ranije pregled objekta. Tako da te njihove dojave koje su davali za vreme Fajnal fora jasno je bilo da su lažne, i to se tako i pokazalo", rekao je on.

On je ocenio da biti domaćin Fajnal fora dva puta u četiri godine pokazuje koliko je Beograd značajan grad. Naveo je da je u Beogradu 18.000 stranaca sa kupljenim kartama, odnosno i do 20.000 ukupno jer se mnogi nadaju da će do karte doći.

Ocenio je da je to efekat od 25-30 miliona evra zarade, kao i da je reč o velikoj promociji Beograda, kako direktnoj tako i indirektnoj.

"Nema puno gradova u Evropi, koji su bezbedni i sposobni, da organizuju Fajnal for", rekao je on.

Dodao je da je uspešna organizacija i podstrek za odluku Evrolige, o kojoj se za sada samo priča, da ubuduće dva srpska kluba igraju to takmičenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija