Društvo

Radojičić: Pariz nam u mnogo čemu može biti uzor

Komentari

Autor: Tanjug

22/05/2022

-

10:51

Radojičić: Pariz nam u mnogo čemu može biti uzor
Zoran Radojičić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je, na prijemu u okviru samita "ChangeNOW 2022", razgovarao sa gradonačelnicom Pariza An Idalgo, između ostaolog, o mogućnostima da prestonica Srbije smanji zagađenost vazduha.

"Tema samita koji nas je okupio u Parizu su ekološke i klimatske promene, ali pored ovih, gradonačelnica i ja smo se dotakli još nekih konkretnijih tema. Od nje sam saznao detalje kako će Pariz preduzeti korake u cilju smanjenja zagađenja vazduha, i to tako što više neće biti dozvoljena vožnja svim automobilima u najužem gradskom jezgru, a prioritet će imati ekološki prihvatljivi automobili. Takvi dobri primeri iz oblasti unapređenja kvaliteta vazduha i urbane mobilnosti svakako su nešto u čemu Beograd može da se ugleda na Pariz", rekao je gradonačelnik Beograda.

Napomenuo je da je An Idalgo gradonačelnica Pariza od 2014. godine, što dovoljno govori o njenom ogromnom iskustvu u vođenju francuske prestonice, koja ima oko 11 miliona stanovnika i koja je, dodatno, najposećenija svetska turistička destinacija.

"Gospođa Idalgo je govorila o turističkim dostignućima Pariza, koja bi svakako mogla naći svoju primenu i u Beogradu. Kao grad koji na izvanredan način koristi svoje turističke potencijale, Pariz nam u mnogo čemu može biti uzor, pa smo razgovarali i o toj veoma važnoj temi. Naravno, Beograd od Pariza može mnogo da nauči, i svakako ćemo nastojati da dobra iskustva i prakse s kojima smo se ovde upoznali prenesemo i u naš grad", zaključio je Radojičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija