Društvo

Smene sunca i oblaka, maksimalna dnevna do 27 stepeni - zahlađenje tek za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/05/2022

-

07:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Leto kalendarski počinje za nešto manje od mesec dana, a vremenske prilike već podsećaju na najtoplije godišnje doba. Suvo će biti u većem delu Srbije, osim na krajnjem jugozapadu gde se u poslepodnevnim satima očekuje destabilizacija vremena, odnosno formiranje lokalnih pljuskova. Maksimalna dnevna kretaće se oko 27 stepeni.

Iako vazduh još nije dovoljno zagrejan da bismo imali osećaj vreline i u hladu, jutarnja i dnevna temperatura ipak jesu iznad prosečnih vrednosti i spadaju u domen junskih i julskih temperatura.

"Prolazak hladnog fronta juče nam je doneo blaži pad temperature, pojačan vetar i nešto više oblaka, a slično vreme zadržava se još danas. Smena sunca i oblaka i umeren severni vetar omogućavaju da temperatura vazduha i danas bude ispod 30 stepeni", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Navodi da će suvo biti u većem delu Srbije, osim na krajnjem jugozapadu gde se u poslepodnevnim satima očekuje destabilizacija vremena, odnosno formiranje lokalnih pljuskova. Maksimalna dnevna kretaće se oko 27 stepeni, a već od sutra sledi otopljenje.

"Umesto severnog vetra, sutra počinje da duva južni i jugoistočni što će omogućiti da maksimalna temperatura ponovo bude i do 32 stepena. Vreme će sredinom nedelje, dakle u utorak i sredu, biti pretežno sunčano, međutim u planinskim predelima ostaje nestabilno, što znači da će sredinom dana i u ranim poslepodnevnim satima biti uslova za formiranje lokalnih padavina", navela je ona.

Najtopliji dan ove nedelje biće sreda, za kada se prognozira i do 35 stepeni. Osim vrelih dana i noći će ove nedelje biti veoma tople, i u većini mesta jutro će osvanuti sa temperaturom preko 15 stepeni. Novo naoblačenje i pojačan severni vetar prognoziraju se za četvrtak, a zahlađenje ćemo osetiti tek za vikend. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija