Društvo

Sve toplije i toplije, ali do kada: Ova nedelja donosi i najtopliji dan i pad temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/05/2022

-

07:37

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon nekoliko prijatnih prolećnih dana pred nama je pravo letnje vreme. Polje visokog vazdušnog pritiska donelo nam je stabilizaciju vremena, koja se ogleda u vedrim i mirnim danima, a jugozapadno strujanje donosi nam toplu vazdušnu masu.

Nakon prohladnog jutra, tokom dana se očekuje osetnije otopljenje. Maksimalna dnevna kretaće se od 27 stepeni na krajnjem jugu, pa do 31 na krajnjem severu Srbije. Slab, ali topao, južni i jugozapadni vetar zadržava se sve do subote.

"Prvi dan vikenda biće i najtopliji dan ove nedelje, dnevna temperatura mestimično će dostizati i 34 stepena, a vreme će sve do poslepodnevnih sati biti vedro i sunčano. U večernjim satima, sa severozapada nam pristiže nešto svežija vazdušna masa koja će biti praćena severnim vetrom. Hladan front, severu i zapadu naše zemlje donosi i privremenu nestabilnost koja će ponegde uzrokovati pljuskove i grmljavinu", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ona navodi da će nestabilno biti još u nedelju i to samo u planinskim predelima južne Srbije, dok u ostatku zemlje dolazi do razvedravanja.

"Zahlađenje koje nam donosi hladan front spustiće dnevnu temperaturu za oko 5 stepeni, a slično vreme zadržava se iznad naše zemlje još u ponedeljak. Sa razvedravanjem i uspostavljanjem južnog vetra od utorka sledi novo otopljenje", kaže Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Iako se za sledeću nedelju prognozira nešto stabilnija atmosferska situacija, ipak će u brdsko - planinskim predelima povremeno biti uslova za obrazovanje kišonosnih oblaka, a krajem nedelje nestabilno će biti i na severu zemlje.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija