Društvo

Topao i pretežno sunčan prvi dan vikenda, ponegde kiša i grmljavina

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

30/04/2022

-

08:49

Topao i pretežno sunčan prvi dan vikenda, ponegde kiša i grmljavina
Topao i pretežno sunčan prvi dan vikenda, ponegde kiša i grmljavina - Copyright Fonet

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji danas promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, samo na severu pre podne pretežno sunčano.

Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša dnevna od 19 do 22 stepena. Vetar slab i umeren istočni, uveče u skretanju na jugoistočni.

U Beogradu pre podne pretežno sunčano, popodne promenljivo oblačno.  Najniža temperatura od 7 do 10, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Vetar slab i umeren istočni, uveče u skretanju na jugoistočni.

Kraj aprila i početak maja obeležiće promenljivo vreme, koje se ogleda u smeni sunca, oblaka, a mestimično će biti i pljuskova praćenih grmljavinom.

Kakvo će biti vreme posebno je važno onima koji su tokom vikenda i slobodnih dana, za praznik rada Prvi maj, odlučili da odu na izlet ili putovanje.

Dobra vest je da će temperatura za vikend biti preko 20 stepeni, u subotu oko 21, a u nedelju i do 23 stepena. 

Prvi dan vikenda biti topao i pretežno sunčan, na severu i istoku sa više sunčanih perioda, a na jugu i zapadu sa nešto više oblaka, navela je metrorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"U ovim južnijim predelima povremeno će biti uslova za formiranje padavina, ali će one biti lokalnog karaktera. Kratkotrajni pljuskovi, povremeno i grmljavina očekuju su u brdsko - planinskim predelima gde dolazi do podizanja toplog prizemnog vazduha u više slojeve atmosfere, što uzrokuje burne atmosferske procese. Vetar koji u subotu počinje da duva iz istočnog pravca zadržavaće oblake u ovim zapadnim predelima, a pojačanje njegovog intenziteta očekuje se u nedelju, kada će u košavskom području duvati pojačan jugoistočni vetar", kazala je Gojković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija