Društvo

Stiže najnestabilniji period: Danas toplije i sunčano, narednih dana smena sunca, oblaka i grmljavine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/04/2022

-

07:47

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Do početka maja ostalo je još samo dva dana, što znači da polako ulazimo u najnestabilnije doba godine. U narednim danima sunce, oblaci i pljuskovi praćeni grmljavinom smenjivaće se na dnevnom nivou.

Kako je navela meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković, nakon oblačnog i prohladnog dana, već sinoć je došlo do delimičnog razvedravanja, te ćemo danas na severu imati pretežno sunčano vreme, a južno od Beograda ostaje umereno do potpuno oblačno, u brdsko - planinskim predelima povremeno i sa slabom kišom.

Umeren severni vetar još danas će duvati iznad naše zemlje, ali će znatno više sunca omogućiti zagrevanje vazduha i otopljenje. Maksimalna dnevna temperatura na severu do 19 stepeni, a na jugu oko 16.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

U subotu dolazi do dodatnog razvedravanja, ali će se oblaci ipak zadržati iznad istočne i jugoistočne Srbije sve do večernjih sati. Iznad ostalih predela smenjivaće se sunce i oblaci, a ponegde će biti uslova za slabu kišu. Temperatura je u porastu, te će u subotu biti oko 20 stepeni, a u nedelju i do 23.

Meteorolog Gojković navela je da će Prvi maj osvanuti sunčan i topao, ali vetrovit. U košavskom području jugoistočni vetar duvaće pojačanim i povremeno jakim intenzitetom, a u poslepodnevnim satima sa jugozapada nam stiže destabilizacija vremena.

"Prebacivanje vlažnog, Mediteranskom vazduha preko planinskih prepreka uzrokovaće burne atmosferske procese, što omogućava formiranje lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom. Jugoistočni vetar zadržava ove oblake u zapadnim i jugozapadnim predelima, tako da će vreme u ostatku Srbije biti suvo i sunčano, sve do večernjih sati", kazala je Gojković.

Slično vreme imaćemo i u ponedeljak, a od utorka možemo očekivati više sunčanih perioda, ali ne i potpuno stabilno vreme. Do kraja nedelje biće uslova za lokalne padavine, ali vreme ostaje toplo, sa temperaturom oko prosečnih vrednosti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija