Društvo

Danas najhladniji dan ove nedelje, temperatura do 18 stepeni, moguće padavine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/04/2022

-

07:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kako navodi meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković, maj je poznat po čestim grmljavinskim olujama, iznenadnim pljuskovima, ali i prijatnim prolećnim temperaturama. Upravo ovakvo vreme smo imali juče, slično ostaje i u narednim danima, ali će danas biti malo drugačije.

"Umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno će nam donositi kišu sve do večernjih sati. Padavine će biti lokalne, uglavnom slabog intenziteta, te sa sobom i danas ponesite kišobran. Sa naoblačenjem nam je stigla i nešto hladnija vazdušna masa, te iako je jutro bilo relativno toplo, dan će biti prohladan za ovo doba godine. U severnim i centralnim predelima temperatura neće prelaziti 15, a samo ponegde na jugu i istoku biće oko 18 stepeni. Uveče, sa razvedravanjem i slabljenjem vetra na severu dolazi do blagog otopljenja", navela je Gojković.

Zahlađenje će biti praćeno severnim i severozapadnim vetrom. Sve do večernjih sati vetar će biti umeren i povremeno pojačan, na planinama i u Timočkoj krajini povremeno i jak. Vetar je već sutra u slabljenju, a dolazi i do razvedravanja sa severa te će i temperatura biti u porastu.

Za petak se prognozira malo ispod 20, a u subotu ponovo toplije, i do 22 stepena.

Prema trenutnim prognostičkim modelima 1. maj će biti topao i pretežno sunčan, ipak u poslepodnevnim satima dolazi do destabilizacije vremena koja će uzrokovati pljuskove, ponegde i grmljavinu, a slično ostaje i početkom naredne nedelje.

Toplo vreme i stalni priliv vlažnog vazduha sa Mediterana omogućavaju formiranje oblaka, a ponegde i burne atmosferske procese, što znači da duži periodi stabilnog vremena još uvek nisu na vidiku. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija