Društvo

General Virman posetio Generalštab Vojske Srbije, glavna tema saradnja s Kforom

Komentari

Autor: Tanjug

24/05/2022

-

18:45

General Virman posetio Generalštab Vojske Srbije, glavna tema saradnja s Kforom
General Virman posetio Generalštab Vojske Srbije, glavna tema saradnja s Kforom - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

General-potpukovnik Hans-Verner Virman, generalni direktor Međunarodnog vojnog štaba NATO dana je posetio Generalštab Vojske Srbije, gde je sa generalom Milanom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji i modalitetima za njeno unapređenje.

U razgovoru, koji se odnosio pre svega na saradnju s Kforom, zaključeno je da se saradnja odvija u okviru Programa Partnerstvo za mir, uz puno poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije.

General Mojsilović je posebno naglasio značaj Kfora za očuvanje mira i bezbednosti u Pokrajini i zaštitu našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa, imajući u vidu da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Kfor jedini legitimni bezbednosni faktor na Kosovu i Metohiji.

General Virman je rekao da naša zemlja ostaje visoko cenjen i poštovan partner, kao i da NATO i Srbija imaju politički dijalog na najvišem nivou i jake i efikasne odnose na najvišem vojnom nivou.

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

On je istakao da NATO u potpunosti poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i da visoko ceni Vojsku Srbije, njene pripadnike i profesionalnost, posebno naglasivši dugotrajnu saradnju generala Mojsilovića sa komandantima Kfora.

Virman na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića boravi u trodnevnoj poseti Srbiji.

Komentari (0)

Srbija