Društvo

Upozorenje RHMZ: Velike količine padavina u istočnoj Srbiji, u narednih sat vremena na udaru i Šumadija i Pomoravlje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/05/2022

-

09:22

Upozorenje RHMZ: Velike količine padavina u istočnoj Srbiji, u narednih sat vremena na udaru i Šumadija i Pomoravlje
Upozorenje RHMZ: Velike količine padavina u istočnoj Srbiji, u narednih sat vremena na udaru i Šumadija i Pomoravlje - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Dragan Kujundžić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Republičko hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je na svom sajtu danas upozorenje za područje istočne Srbije gde navodi da se u ovom delu zemlje očekuju velike količine padavina, a a kako dodaju loše vreme zahvatiće Šumadiju, Pomoravlje i jugozapadnu Srbiju.

Kako na sajtu upozoravaju, "očekuje se velika količina kiše koja će se u istočnoj Srbiji, u roku od 24 sata, kretati od 20 do 40 milimetara globalno, dok će lokalno biti i do 60 milimetara". Upozrenje, piše RHMZ, važi za nedelju i ponedeljak.

RHMZ

 

Takođe, na sajtu RHMZ-a navode da će i u naredih sat vremena na udaru biti i Šumadija, Pomoravlјe i jugozapadna Srbija.

"U narednih sat vremena u jugozapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i na istoku pretežno oblačno, mestimično sa kišom ili pljuskom sa grmljavinom", navode.

Inače, u većem delu zemlje danas se očekuje umereno i do potpuno oblačno i sveže vreme, mestimično s kišom i lokalnom pojavom pljuskova sa grmljavinom. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 15 stepeni Celzijusa, dok će maksimlana izbositi 19 stepeni.

I u Beogradu danas pretežno oblačno i sveže, povremeno sa kišom, posle podne i uveče prestanak padavina. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Najniža temperatura oko 11, najviša oko 19 stepeni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija