Društvo

Stižu letnji dani, ali i novi pad temerature: Danas 24 stepena, u subotu 33, a onda novi hladni front

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/05/2022

-

07:03

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Osveženje koje smo imali, a koje nam je donelo pad temperature od skoro 10 stepeni, ipak neće potrajati. Nakon svežijeg jutra, tokom dana temperatura će početi da raste i doći će do 24 stepena Celzijusa, što zapravo i jeste blaži skok u odnosu na jučerašnji dan, a topliji dani nas tek očekuju do kraja ove nedelje, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Objašnjava da se sada iznad Balkanskog poluostrva postepeno uspostavlja polje visokog vazdušnog pritiska, što nam već danas donosi vedro i sunčano vreme, sa slabim vetrom, a samim tim imaćemo i porast dnevne temperature. 

"Jutro je bilo sveže, sa temperaturom ispod proseka, dakle ispod 10 stepeni, ali će tokom dana živa u termometra dostizati 24. Najtoplije danas u Vojvodini i istočnoj Srbiji, dok će u centralnim i južnim predelima biti malo iznad 20 stepeni", kaže Gojković.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Navodi da će kraj ove radne nedelje obeležiti skoro pa letnje vreme. Vedro, sunčano i mirno vreme u petak će uzrokovati da temperatura ponovo bude malo ispod 30, a već u subotu se očekuje i do 33 stepena.

"Stabilno i toplo zadržava se sve do subote uveče kada do naše zemlje stiže novo prolazno naoblačenje koje nam donosi hladan front. Padavine će biti lokalne, mestimično i sa grmljavinom, a u nedelju sledi i pad temperature za oko pet stepeni. Ipak, ne očekuje se duže zadržavanje kišonosnih oblaka iznad naše zemlje, što znači da već u nedelju imamo razvedravanje i prestanak padavina u celoj Srbiji", rekla je Gojković.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ona objašnjava i da su kraj proleća i početak leta poznati su po čestim grmljavinskim nepogodama, te ovakve vremenske prilike ne treba da nas iznenađuju, međutim temperatura iznad 30 stepeni ipak nije uobičajena za sredinu maja i ona nam najavljuje kakvo nas leto očekuje. Veoma toplo, sunčano i suvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija