Društvo

Krivična prijava protiv lidera LDP, Jovanović: Tužilaštvu ću reći sve što imam

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2021

-

14:09

Krivična prijava protiv lidera LDP, Jovanović: Tužilaštvu ću reći sve što imam
Krivična prijava protiv lidera LDP, Jovanović: Tužilaštvu ću reći sve što imam - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je nakon izvršenih provera izdalo je nalog policiji da se protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela u vezi sa događajem kada je ostećen jedan objekat brze hrane u Novom Beogradu.

Protiv Jovanovića će biti podneta krivična prijava za dva krivična dela iz Krivičnog zakonika: nasilničko ponašanje i uništenje i ostećenje tuđe stvari, kao i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru, precizraju iz tužilaštva.

Reč je o događaju kada je Jovanović, 2. juna nešto pre 22 sata razbio staklo na jednom lokalu, gađajući izlog stolicom.

U izjavi za medije sledećeg jutra on je rekao da je do incidenta došlo pošto su ga napali članovi pripadnika navijačke grupe "Hijene".

Inače, protiv Jovanovića se pred Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi i postupak povodom sumnji da je 18. jula 2020. teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju.

U tom slučaju Jovanović se tereti za krivično delo lake telesne povrede, a saslušanje u tužilaštvu je zakazano za 25. jun.

"Mogu 100 prijava da podnesu"

Jovanović je u izjavio za B92. net rekao da ne želi da prećuti svoju odgovornost za događaj koji se desio ispred brze hrane na Novom Beogradu, u blizini zgrade u kojoj stanuje.

"Mogu 100 prijava da podnesu, ali nikada neću žrtvovati mir svoje porodice. A njima je mnogo lakše da budu sluge crnogorskih klanova, nego da se isprave na noge i poštuju zakone ove zemlje", poručio je Jovanović i dodao:

"Te sedmice sam tri puta zvao policiju, ja sa 'Hijenama ne želim da živim ni da se pravim lud. Zna se ko ubija po Novom Beogradu", dodao je Jovanović.

Kako je napomenuo, tek će se pričati i tek će se boriti.

"Reći ću sve što imam pred Trećim javnim tužilaštvom, a pitaću i ko je odgovoran za atentate na mene, za napade na moju ćerku, za postavljanje bombe pod moj automobil...", naveo je Jovanović i ocenio da će proces povodom slučaja biti "katarzičan".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija