Društvo

Visoki Dečani: "Priština nastavlja sa bezakonjem, ne poštuju odluke svojih institucija"

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2022

-

08:22

Visoki Dečani: "Priština nastavlja sa bezakonjem, ne poštuju odluke svojih institucija"
Visoki Dečani - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Manastir Visoki Dečani saopštio je na svom Tviter nalogu da privremene prištinske institucije ne poštuju odluku ustavnog suda i nastavljaju sa pravnim bezakonjem.

"Prošlo je šest godina od odluke Ustavnog suda Kosova kojim se potvrđuje imovina manastira Dečani. U novembru 2020. potpisan je dogovor o zaobilaznom putu za Crnu Goru van specijalne Zaštićene zone manastira. Ni jedno ni drugo kosovske institucije ne poštuju i nastavljaju sa pravnim bezakonjem", naglašeno je iz manastira Visoki Dečani.

"Ovakav odnos najbolje pokazuje nespremnost kosovskih institucija da poštuju sopstvene pravne norme čime se nastavlja terorisanje manastira Visoki Dečani koji je od kraja rata četiri puta oružano napadan. Za sve ovo vreme u centru grada nema ni adekvatne oznake gde je put za manastir", dodaju u saopštenju.

Prethodno je taj manastir na Tviteru objavio da je oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani ponovo uklonjena sa Gugl mapa.

"Oznaka sa imenom manastira Visoki Dečani, jednog od najznačajnijih manastira srpske pravoslavne crkve i jednog od četiri spomenika UNESCO na Kosovu i Metohiji, ponovo je obrisana na Gugl mapama. Ovo je drugi slučaj ove godine. Provokacije se nastavljaju!", navedeno je na Tviteru manastira Visoki Dečani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija