Društvo

Prvi dan juna toplije vreme, mestimično kiša, temperatura do 30 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/06/2022

-

07:20

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dan juna u Srbiji obeležiće više sunčanih perioda i toplije vreme, ali i prolazna oblačnost koja će lokalno doneti kišu, ponegde i grmljavinu. Najviše dnevna temperatura biće oko 30 stepeni u južnim i istočnim predelima.

"U prepodnevnim satima iznad naše zemlje počinje da duva severni vetar, što omogućava formiranje i razvoj oblaka. Tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci, a lokalnih pljuskova u prvoj polovini dana biće mestimično u Vojvodini i istočnoj Srbiji. Poslepodne i uveče nestabilno i u brdsko - planinskim predelima, uz slabe lokalne padavine", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da je sa više sunčanih perioda i temperatura u porastu, te je ovog jutra izmereno od 6 stepeni u Sjenici pa do 16 u Negotinu i Beogradu. Tokom dana otopljenje će se najviše osetiti na severu zemlje, gde će nakon skoro 5 dana nešto svežijeg vremena, ponovo biti više od 25 stepeni. U južnim i istočnim predelima temperatura i danas do 30. podeljka.

"Četvrtak će biti suv i pretežno sunčan, a samim tim i topliji. Maksimalna temperatura ponovo će prelaziti 30 stepeni, a slično vreme očekuje se i u petak. Poslednji dan ove radne nedelje ostaje promenljiv, a uslova za padavine biće samo u višim planinskim predelima južne i istočne Srbije", kaže Gojković.

Za dane vikenda toplo i nestabilno, a prema trenutnim prognostičkim modelima stabilizacija vremena još uvek nije na vidiku. Intenzivnija promena vremena prognozira se već za početak sledeće nedelje, kada ćemo ponovo imati pad temperature i nešto više oblaka.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija