Društvo

Danas svežije, ali je temperatura i dalje iznad proseka - pravo zahlađenje za vikend

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/05/2022

-

07:27

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Severni vetar koji je tokom noći počeo da duva iznad Srbije doneo je oblake, većem delu Vojvodine kišu i blago zahlađenje u celoj Srbiji. Nakon vrelih 34 stepena, koliko je juče izmereno u pojedinim gradovima, današnje zahlađenje spustiće temperaturu za oko 5 stepeni. To znači da će maksimalna dnevna biti oko 28, i dalje iznad proseka za kraj maja. 

"Jutro je osvanulo sa nešto više oblaka, a već sredinom dana dolazi do razvedravanja. Oblaci se pod uticajem severnog vetra premeštaju dalje ka centralnim i južnim predelima, gde će povremeno, u poslepodnevnim satima, biti uslova za lokalne pljuskove", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da slično vreme ostaje i u petak, uz slabljenje vetra i porast temperature za nekoliko stepeni. Intenzivnija promena vremena stiže u noći između petka i subote kada novi talas severnog vetra donosi osetnije zahlađenje.

"Mešanje tople i hladne vazdušne mase iznad naše zemlje uzrokovaće formiranje kišonosnih oblaka koji nam ovaj put donose i nešto dugotrajnije padavine. Maksimalna temperatura u subotu kretaće se oko 20. podeljka, na istoku i jugu zemlje i do 28 stepeni, a već u nedelju živa u termometru neće prelaziti 18 stepeni", istakla je GOjković.

Oblačno i kišovito vreme ostaje sve do utorka, za kada se prognozira razvedravanje i postepeno otopljenje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija