Društvo

Red sunca, red oblaka: Narednih dana temperature i do 35 stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/05/2022

-

07:23

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope i našoj zemlji donose promenljivo i nestabilno vreme.

Sa premeštanjem ciklona preko severa Evrope u Srbiji je tokom noći došlo do promene pravca vetra na južni, što nam već danas donosi topliju vazdušnu masu. Narednih nekoliko dana imaćemo veoma toplo vreme sa temperaturom i do 35 stepeni.

Iako će u većem delu zemlje duvati južni i jugozapadni vetar, u košavskom području jugoistočni vetar omogućava zadržavanje nešto svežije vazdušne mase, sa maksimalnom temperaturom oko 26 stepeni, navodi meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Najtoplije danas na zapadu i severozapadu gde se očekuje do 32 stepena.

Tokom dana će se smenjivati sunce i oblaci, a u centralnim i južnim predelima ostaje nestabilno, što znači da će u brdsko-planinskim predelima biti uslova za lokalne padavine. U poslepodnevnim satima nestabilno i na severu zemlje uz mogućnost lokalnih pljuskova.

Najtopliji dan ove nedelje biće sreda, za kada se prognozira da temperatura mestimično prelazi 34. podeljak. Osim što će tokom dana biti veoma toplo, i tokom noći temperatura ostaje iznad prosečnih vrednosti. U većim gradovima minimalna temperatura kretaće se oko 18 stepeni, a u Beogradu će biti i preko 20. 

U četvrtak ponovo počinje da duva severni vetar što nam donosi nešto više oblaka, ali i nestabilnost. Imaćemo blaži pad temperatura, međutim maksimalna dnevna i dalje ostaje oko i malo ispod 30 stepeni sve do vikenda za kada se prognozira intenzivnije zahlađenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija