Društvo

Danas suvo i sunčano sa maksimalnom temperaturom do 32°C

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/06/2022

-

07:29

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Početak je juna, što znači da leto počinje za nešto manje od 3 nedelje. Ipak, dinamični uslovi u atmosferi iznad Evrope i u našoj zemlji uzrokuju nestabilno i promenljivo vreme, koje nam povremeno donosi pljuskove, ali i sunčane periode, ističe meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Otopljenje koje je juče zahvatilo Srbiju nastavlja se i danas. Minimalna temperatura kretala se od 15 do čak 20 stepeni, a maksimalna će na istoku i jugu dostizati 32 stepena. Zbog slabog vetra i pretežno sunčanog vremena subjektivni osećaj temperature biće kao da je toplije, pogotovo ukoliko više vremena provodite na suncu.

Danas će u većem delu zemlje biti suvo i sunčano, a poslepodne i uveče moguće su slabe, lokalne padavine, uglavnom u višim planinskim predelima.

Kraj ove nedelje ostaje topao, sa temperaturom iznad proseka, ali ipak promenljiv. Trenutni prognostički modeli za petak najavljuju nestabilnost u brdsko-planinskim predelima, dok u ostatku Srbije ostaje pretežno sunčano i suvo.

Dane vikenda će obeležiti toplo, ali nestabilno vreme, koje će u subotu mestimično doneti i nešto veću količinu padavina. Temperatura će za vikend biti malo iznad 30 stepeni, a prolaskom oblaka doći će do privremenog pada temperature.

Drugi dan vikenda biće sa više sunčanih perioda, a početkom sledeće nedelje sa severozapada nam stiže novo prolazno naoblačenje koje nam donosi blaži pad temperature, a lokalno i veću količinu padavina.

Komentari (0)

Srbija