Društvo

Novakov pobednički dres dodeljen na lutriji Er Srbije u Njujorku

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2021

-

16:15

Novakov pobednički dres dodeljen na lutriji Er Srbije u Njujorku
Novakov pobednički dres dodeljen na lutriji Er Srbije u Njujorku - Copyright Tanjug/Air Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, kao veliki prijatelj kompanije Er Srbije, donirao je svoj dres u kome je pobedio na Rolan Garosu za lutriju na sinoćnjem događaju u Njujorku, na proslavi obeležavanja pet godina od prvog leta na liniji Beograd-Njujork. 

Dres je dobila Jelena, Njujorčanka poreklom iz Srbije, koja čeka bebu. Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija obeležila je u na Hudson Yards mali jubilej u prisustvu ambasadora Srbije u SAD Marka Ðurića, direktora Er Srbije Dankana Nejsmita i brojnih gostiju, Srba iz SAD, kao i američkih prijatelja.

Direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da ta kompanija od juna 2016. do danas na liniji Beograd-Njujork prevezla više od 323.000 putnika uz prosečnu popunjenost aviona od oko 75 odsto.

Air Serbia/Luka Filipović

 

"Od ovog broja, oko 56 odsto su bili transferni putnici. Top 10 zemalja iz kojih i ka kojima su ovi transferni putnici leteli preko Beograda su Crna Gora, Albanija, Grčka, Severna Makedonija, Izrael, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Italija i Holandija. Uspeli smo da povežemo Ameriku sa čitavim regionom", kaže Nejsmit.


Er Srbija od Beograda do Njujorka leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a u planu je i povećanje broja letova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija