Društvo

Lončar na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, Varhelji pohvalio Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2021

-

16:34

Lončar na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, Varhelji pohvalio Srbiju
Lončar na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, Varhelji pohvalio Srbiju - Copyright Ministarstvo zdravlja

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar učestvovao je na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa, koji je danas održan u organizaciji nemačkog saveznog ministra zdravlja Jensa Spana.

Tema današnjeg sastanka je bilo "bezbedno putovanje u vreme pandemije", a ministar Lončar je učesnike ovog regionalnog skupa upoznao kako sa rezultatima borbe Srbije sa kovidom 19, tako i sa aktuelnim merama koje se u Srbiji sprovode kada je u pitanju putovanje domaćih i stranih građana. 

Ministar Lončar je iskoristio ovu priliku da predstavi naš "zeleni sertifikat", prvi te vrste u regionu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo zdravlja

 

Skupu, kome su pored ministara zdravlja država Zapadnog Balkana prisustvovale kao posmatrači i njihove kolege iz Francuske, Italije, Velike Britanije i Poljske, obratili su se pored saveznog ministra zdravlja Nemačke i Oliver Varhelji, EU komesar za proširenje i susedstvo, Hans Kluge, direktor SZO za Evropu, kao i predstavnici Robert Koh Instituta i Evropskog centra za kontrolu zaraznih bolesti.

EU komesar za proširenje Oliver Varhelji je, tom prilikom, izrazio pohvale Srbiji za način na koji se naša zemlja bori protiv koronavirusa, naročito za politiku pomoći i donacija vakcina državama i građanima regiona

Komentari (0)

Srbija