Društvo

Onlajn priprema za polaganje završnog ispita: Ministarstvo prosvete pokrenulo portal sa zadacima iz sedam predmeta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/06/2022

-

11:24

Onlajn priprema za polaganje završnog ispita: Ministarstvo prosvete pokrenulo portal sa zadacima iz sedam predmeta
Onlajn priprema za polaganje završnog ispita: Ministarstvo prosvete pokrenulo portal sa zadacima iz sedam predmeta - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Za podršku učenicima osmog razreda u pripremi za završni ispit Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pokrenuli su portal eVežbaonica evezbaonica.zvkov.gov.rs na kome učenici mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje.

Iz Ministarstva prosvete navode da je portal kreiran u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Na portalu učenici mogu pronaći zadatke iz sedam predmeta - srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija. Zadaci su raspoređeni prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu se nalaze i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom – te učenici na svom nastavnom jeziku mogu da pristupe eVežbaonici i da odgovaraju na zahteve u zadacima.

Preporuka za vas

Ministarstvo prosvete: Nije bilo ozbiljnih nepravilnosti prilikom polaganja testa iz matematike

Komentari (0)

Srbija