Društvo

Bačena bomba na zgradu "Elektrokosmeta" u Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2022

-

08:55

Bačena bomba na zgradu "Elektrokosmeta" u Kosovskoj Mitrovici
Bačena bomba na zgradu "Elektrokosmeta" u Kosovskoj Mitrovici - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 22.45 sati na elektrodistributivni objekat u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdila je kosovska policija, a prenosi prištinska Koha.

Regionalni direktor kosovske policije Besim Hoti naveo je da nema povređenih, a da je pričinjena materijalna šteta.

Hoti je rekao da se prvobitno sumnjalo da je došlo do požara od visokog napona, ali da je uviđajem ustanovljeno da je došlo do napada jer su, kako je naveo, oštećeni automobili u okolini, navodi Koha.

Beograd i Priština su u utorak u Briselu potpisali mapu puta za sprovođenje sporazuma o energetici postignutih tokom 2013. i 2015. godine, čija jedna od tačaka obavezuje kosovsku Regulatornu kancelariju za energetiku da izda licencu "Elektroseveru".

Direktor: Svi radnici su dobro

Boban Novaković, direktor kompanije "Elektrokosmet", na čiju zgradu je sinoć bačena eksplozivna naprava, izjavio je da ne može da kaže ništa više o incidentu.

Novaković je za Kosovo onlajn rekao da ne želi da spekuliše i da policija radi svoj posao.

"Ne mešam se u posao policije. Jedino što mogu da kažem jeste da su svi radnici Elektrokosmeta na poslu i da su dobro", dodao je Novaković.

Na zgradu Elektrokosmeta u severnom delu Kosovske Mitrovice sinoć je bačena eksplozivna naprava.

Direktor regionalne policije Besim Hoti izjavio je da je uviđaj u toku i da je tužilaštvo pokrenulo nekoliko procesa zbog više krivičnih dela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija