Društvo

Srbija voz: Zamenjena lokomotiva na vozu Beograd-Bar, kvar zbog visokih temperatura

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

04/07/2022

-

12:00

Srbija voz: Zamenjena lokomotiva na vozu Beograd-Bar, kvar zbog visokih temperatura
Srbija voz: Zamenjena lokomotiva na vozu Beograd-Bar, kvar zbog visokih temperatura - Copyright MGSI Đ.K

veličina teksta

Aa Aa

Međunarodni voz za Bar, koji je zbog kvara lokomotive stajao satima u stanici Brodarevu, oko 12.05 sati nastavio je put sa novom lokomotivom, rečeno je Tanjugu u Srbija vozu.

Nova lokomotiva je došla iz Užica, kažu u Srbija vozu.

Međunarodni voz, koji je sinoć krenuo iz Beograda ka Baru, kasnio je više od četiri sata u dolasku u Crnu Goru, zbog kvara lokomotive u stanici Brodarevo. Kako su saopštila Srbija voz, do kvara je došlo zbog visokih spoljašnjih temperatura.

Kako prenose crnogorski mediji, preduzeće Srbija voz u čijem je vlaasništvu pokvarena kompozicija, poslalo je zamenski voz, koji bi trebalo da preuzme putnike iz pokvarene kompozicije.

Kako je objavio RTCG, međunarodni voz 433 koji je prevozio oko 600 putnika nekoliko sati je stojao u Brodarevu zbog kvara na motoru. Kako je saopšteno iz Željeznice Crne Gore, očekuje se da putnike preuzme lokomotiva poslata iz Užica, kako bi nastavili putovanje ka Baru. Po redu vožnje, voz je jutros oko 7 i 30  sati trebalo da stigne u Bar. 

"Zbog visokih spoljašnjih temperatura došlo je do tehničkog kvara lokomotiva tokom putovanja međunarodnim večernjim vozom za Crnu Goru, koji je 3. jula krenuo iz stanice Zemun za Bar u 19.58 časova. Kao odgovorno društvo, Srbija voz je odmah preduzeo sve aktivnosti kako bi voz bio pokrenut u najskorijem roku. Putnicima u vozu podeljeno je osveženje, a naše osoblje je na raspolaganju za sve dodatne informacije", saopšteno je iz Srbija voza.

Kako su naveli iz ovog javnog preduzeća, svi putnici će na osnovu priložene kupljene vozne karte moći da dobiju deo novčanih sredstava u iznosu od 50 odsto.

"Železnički prevoz Crne Gore ne može uputiti svoju lokomotivu iz razloga što, shodno pravilima i sporazumu sa Srbija vozom, na teritoriji Srbije voz vuče njihova lokomotiva, a u Bijelom Polju preuzima naša. Po dolasku lokomotive u Brodarevo voz će nastaviti putovanje do Bijelog Polja, odakle će ga preuzeti lokomotiva ŽPCG", rekli su u Železnicama Crne Gore.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija