Društvo

Bloomberg Adria TV počela sa radom u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Blumberg

14/07/2022

-

15:27

Bloomberg Adria TV počela sa radom u Srbiji
Bloomberg Adria TV počela sa radom u Srbiji - Copyright Bloomberg Adria/Daniel Fazlić

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je danas počelo emitovanje Bloomberg Adria TV, time je dopunjena nova medijska mreža, sa fokusom na poslovne i finansijske vesti, koja radi istovremeno na pet tržišta u uredničkim centrima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Severnoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji.

Bloomberg Adria/Daniel Fazlić

 

Digitalno izdanje Bloomberg Adria, prve panregionalne multiplatformske mreže za poslovne vesti u jugoistočnoj Evropi, zvanično je počelo da radi 1. jula.  

Kolege iz cele partnerske mreže Bloomberga širom sveta podržale su čestitkama početak TV projekta u Srbiji i regionu.

Damjanić: Cilj televizije analiza ekonomskih tema

Bloomberg Adria će raditi kao servis za vesti dostupan 24 sata, sedam dana u nedelji, sa osam sati TV programa uživo svakog dana iz studija u Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu.

"Ovo je timski rad 30 televizijskih novinara koji žele da naprave iskorak u izveštavanju o ekonomiji regiona i sveta, tako što će svakoj vesti dodati analizu više te posmatrati širi kontekst. Ekipa i ja smo mirni, jer znamo da smo uradili najbolji posao do sada i da ćete iz dana u dan videti šta sve spremamo i kako je medijska kuća Bloomberg ideju i standarde primenila u našem regionu", izjavila je Vesna Damjanić, glavna i odgovorna urednica Bloomberg Adria TV.

 

Ona je istakla da je osnovni cilj televizije analiza ekonomskih tema, a uz pomoć tima analitičara koji je jedinstven u ovom delu Evrope.

"Na osnovu tih vesti koje naši gledaoci, koji su inače jako zahtevni i dobro informisani, sutra mogu doneti kredibilne odluke jer znamo da je danas pravovremenost i tačnost ono što oni cene. Mi ćemo biti emitovani ne samo putem televizije, nego i digitala s ozbirom na to da je Bloomberg Adria multimedijalna platforma", dodaje Damjanić.

Bloomberg Adria TV će bit dostupan na kablovskim kanalima, kao i uživo, i u člancima na sajtu www.bloombergadria.com

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija