Društvo

Korona presek: Novi porast broja obolelih, pozitivno 6.100 testiranih osoba

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/07/2022

-

18:02

Korona presek: Novi porast broja obolelih, pozitivno 6.100 testiranih osoba
Korona presek: Novi porast broja obolelih, pozitivno 6.100 testiranih osoba - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji su u poslednja 24 sata na koronavirus je testirana 16.665 osoba, a pozitivno je njih 6.100. Preminulo je šest obolelih. U bolnicama je 521 osoba, a njih 18 je na respiratorima.

Podsetimo, juče je od testiranih 14.532 potvrđeno da je na koronu pozitivno 5.105 pacijenata. Hospitalizovana su 504 pacijenta, dok je njih 8 preminulo.

 

 

Raste broj zaraženih koronavirusom, a sve više je i pacijenta koji zahtevaju bolničko lečenje. Povratak kliničkih centara u crvenu zonu, smatraju lekari, ne bi bio dobar za zdravstveni sistem. Nadaju se da do toga neće doći i ističu da treba jačati kapacitete kovid bolnica.  

U niškom Kliničkom centru, kovid pacijenti sada leže samo na Dečijoj i Ginekološkoj klinici. Ostali se upućuju u kovid bolnicu u Kruševcu. Uglavnom se, kažu lekari, radi o pacijentima koji leže sa kovidom, a ne zbog kovida.

"To su pacijenti nakon operacija i intervencija, i koji leže zbog osnovne bolesti, jer moraju da se prate, a dijagnostikovan im je virus", kaže prof. dr Zoran Perišić za Euronews Srbija.

Komentari (0)

Srbija