Društvo

REM dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92, raspisuje se konkurs za petu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/07/2022

-

13:02

REM dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92, raspisuje se konkurs za petu
REM dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92, raspisuje se konkurs za petu - Copyright Fonet/Božana Pavlica

veličina teksta

Aa Aa

Savet REM je na svojoj sednici održanoj 29. jula 2022. godine doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestičkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije. Potrebnom većinom glasova dozvole su dobili TV Prva, TV Pink, Nacionalna Happy TV i TV B92, navodi se u saopštenju.

Na istoj sednici Savet REM je doneo odluke o izdavanju dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa za područje cele Republike Srbije. Potrebnom većinom glasova dozvole su dobili Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio.

Zbog velikog interesovanja za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje za područje cele Republike Srbije Savet REM je doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodeljivanje još jedne dozvole za tzv. "petu frekvenciju“.

Fonet Video

 

Savet REM je na današnjoj sednici doneo odluku o raspisivanju Konkursa za dodelu dozvola za region Beograda i to tri dozvole za televizijsko emitovanje putem terestričkog digitalnog signala i dvanaest dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa.

"Savet REM je odluke doneo na profesionalan i odgovoran način, u skladu sa demokratskom procedurom, ceneći sve okolnosti navedene u konkursnoj dokumentaciji, uvažavajući mišljenja struke, javnosti i svakog člana Saveta REM. Zato Savet REM apeluje na najširu javnost i ukazuje na potrebu da se izbegne svaka vrsta manipulacije i politizacije u vezi sa odlukama o koje su donete", dodaje se u saopštenju.

 

 

Komentari (0)

Srbija