Društvo

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao vojnu bazu na administrativnoj liniji sa KiM

Komentari

Autor: Fonet

06/08/2022

-

16:11

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao vojnu bazu na administrativnoj liniji sa KiM
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije obišao vojnu bazu na administrativnoj liniji sa KiM - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji zadatke izvršavaju duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom u zoni odgovornosti baze "Mrče".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Mojsilović je tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u bazi, izazove sa kojima se suočavaju pripadnici snaga bezbednosti Republike Srbije u ovom delu zemlje i dostignute sposobnosti jedinice.

On se ovom prilikom lično uverio u odličnu osposobljenost vojnika i starešina Druge brigade kopnene vojske, u čijoj je odgovornosti baza "Mrče", za realizaciju zadataka na kontroli Kopnene zone bezbednosti i obezbeđenju administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

Načelnik Generalštaba je na kraju obilaska pohvalio pripadnike jedinice, koji u složenim uslovima u Kopnenoj zoni bezbednosti profesionalno realizuju sve zadatke i tako daju pun doprinos jačanju borbene gotovosti Vojske Srbije i stanju bezbednosti u ovom delu zemlje, dodaje se u aopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija