Društvo

Ispit kandidata za kadete vonje akademije: Selektivna letačka obuka kandidata za pilote Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2022

-

19:11

Ispit kandidata za kadete vonje akademije: Selektivna letačka obuka kandidata za pilote Vojske Srbije
Ispit kandidata za kadete vonje akademije: Selektivna letačka obuka kandidata za pilote Vojske Srbije - Copyright Vojska Srbije/ vs.rs

veličina teksta

Aa Aa

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je selektivna letačka obuka kandidata za kadete Vojne akademije na studijskom programu Vojno vazduhoplovstvo i polaznike Kursa za rezervne oficire roda avijacije.

Selektivnu letačku obuku izvode instruktori i nastavnici letenja iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile, a prolaze je kandidati koji su uspešno savladali neophodne pripreme, zdravstvena testiranja i teoretski deo osposobljavanja.

Letačka obuka se realizuje po razdelima - kandidati prvo prolaze i polažu teoretski deo, nakon čega pristupaju praktičnom delu, odnosno obuci u vazduhu.

U naredne dve nedelje svi će proći kroz sistem selekcije na avionu „utva 75“, nakon čega će u skladu sa pokazanim veštinama i zapažanjima instruktora letenja teći njihovo dalje osposobljavanje.

Kandidati za kadete koji uspešno savladaju selektivnu letačku obuku nastaviće osposobljavanje na Vojnoj akademiji, dok će kandidati za polaznike Kursa za rezervne oficire roda avijacije po uspešnom završetku kursa biti primljeni u profesionalnu vojnu službu i potom započeti letačku obuku za pilote Vojske Srbije.

Komentari (0)

Srbija