Društvo

Balkanrock fest ove godine humanitaran: Koncert u Nišu za pomoć malom Jovanu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/09/2022

-

10:41

Balkanrock fest ove godine humanitaran: Koncert u Nišu za pomoć malom Jovanu
Balkanrock fest ove godine humanitaran: Koncert u Nišu za pomoć malom Jovanu - Copyright Fondacija Budi srećan

veličina teksta

Aa Aa

Jedanaesti Balkanrock fest, koji će biti održan u Nišu u četvrtak 15. septembra, biće humanitarnog karaktera - prikupljaće se novac za lečenje malog Nišlije Jovana Memetovića koji boluje od cerebralne paralize.

Jovan je rođen 2017. godine u 27. nedelji sa svega 1.200 grama. Na ovaj svet došao je kao prevremeno rođena beba sa više dijagnoza. Uz veliku borbu, njegova porodica je prevazišla mnogo teških trenutaka, ali jedna dijagnoza je ostala - cerebralna paraliza. Jovan još ne govori, ne hoda, stoji uz pridržavanje, komunicira gestom, puzi i još uvek nosi pelene. Lečenje matičnim ćelijama u Kijevu, koje košta 10.000 evra. porodica nije u mogućnosti da finansira, navode  organizatori.

Koncert počinje u 20 sati u dvorištu Univerziteta (Banovina), a na ulazu će biti  postavljena kutuja za sakupljanje priloga.

Oni koji žele da pomognu, mogu poslati i SMS sa brojem 88 na 2407 ili uplatiti na dinarski i devizni račun korisnika, putem E-doniraj internet plaćanja platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Fondacija Budi srećan

 

Na ovogodišnjem Balkanrock festu nastupiće Flag Crew, Šut i Đol8, tri mlada benda sa konkursa Balkanrocka. U revijalnom delu nastupiće nekadašnji pobednici festivala niški bendovi Dexter i Opposite Way, i specijalni gosti iz Beograda, alternative rock metal bend Stain.

Organizator koncerta je Udruzenje građana Balkanrock iz Niša, pod pokroviteljstvom Grada i Studentskog kulturnog centra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija