Aktuelno iz kulture

Da mali borci pobede teške dane i ostvare snove: Humanitarni koncert "Dete od snova" održan u Kombank Dvorani

Komentari

Autor: Tanjug

20/02/2022

-

23:47

Da mali borci pobede teške dane i ostvare snove: Humanitarni koncert "Dete od snova" održan u Kombank Dvorani
Da mali borci pobede teške dane i ostvare snove: Humanitarni koncert "Dete od snova" održan u Kombank Dvorani - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Humanitarni koncert pod nazivom "Dete od snova" sa mnogim poznatim muzičarima, u organizaciji Udruženja "Uvek sa decom" sa autorkom Bojanom Mašković, održan je večeras u Kombank Dvorani.

Sav prihod od muzičkog spektakla namenjen je lečenju najmlađih prevashodno u borbi protiv raka.

Upravo pesma "Dete od snova" je prva bila na repertoaru ovog jedinstvenog multimedijalnog događaja, gde je uključeno pripovedanje više voditelja o deci, životu, porodici, važnim trenucima.

Scenografija je kreirana po uzoru na kafanu, gde su sa leve i desne strane bili poređani stolovi i stolice gde sede muzički i dramski umetnici, učesnici programa.

Koncert je zvanično otvorila Bojana Stamenov sa velikim hitom "Mama, tata" rok grupe "Kerber", čiji stihovi podsećaju na dečiju pesmu, dakle, veoma prilagođeno povodu ("Mama, tata, vratiću se ja, kad sve ovo prođe").

"Dragi moji, imaćete priliku da uživate sa svima ovde, dok je nama na pozornici čast i privilegija što učestvujemo u ovakvoj prilici. Dobrodošli na koncert Dete od snova'', bila je veoma nadahnuta soul džez pevačica Bojana Stamenov.

Osnivač ovog projekta Bojana Mašković svima je zahvalila što su ove noći došli da podele radost i humanost uz donacije i veoma uzvišeno otpevala svoju nežnu pesmu "Kao muzika".

Program trajao dva sata

Da mali borci pobede teške dane i ostvare svoje snove pomogli su im dramski i muzički umetnici velikog srca u višeslojnom programu od preko dva sata.

Autorka Bojana Mašković je pesmu „Dete od snova“ koju su svi učesnici na kraju zajedno otpevali uz emitovanje tog video spota, poklonila udruženju "Uvek sa decom" sa željom da se podstakne doniranje sredstava slanjem sms poruke 7175 na broj 7175, a sav prihod je namenjen udruženju.

Kako su naveli iz udruženja "Uvek sa decom", svakog dana u Srbiji jedno dete oboli od raka, a da bi njima i njihovim porodicama olakšali teške dane, neophodno je obezbediti Roditeljski kutak gde će u pauzama između terapija moći što kvalitetnije da provedu vreme.

Zbog toga je udruženje "Uvek sa decom", osnovano pre 30 godina, pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za kupovinu stana koji će biti na raspolaganju deci i roditeljima, a deo sredstava će biti prikupljen i na ovom humanitarnom koncertu koji je realizovala Bojana Mašković sa kolegama pevašima i glumcima.

Komentari (0)

Kultura