Društvo

Na Kopaoniku jutros najhladnije - nula stepeni, kakvo nas vreme očekuje tokom dana u ostatku zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2022

-

07:27

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji je jutros u šest sati najniža temperatura izmerana na Kopaniku - nula stepeni Celzijusa, dok je u Sjenici izmeren 1 stepen. Na Zlatobiru je bilo tri, a na Crnom vrhu četir stepena Celzijusa, pokazuju podaci RHMZ-a.

Najtopliji su bili Beograd, Veliko Gradište, Negotin, Banatski Karlovac i Kikinda sa 10 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će jutro biti hladno, tokom dana promenljivo i sveže uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a mestimicno se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Jutarnja temperatura biće od 2 do 10, a najviša dnevna od 15 do 19 stepeni.

Jutro će biti s lokalnom pojavom niske oblačnosti i magle, uglavnom po kotlinama, visoravnima i duž rečnih dolina jugozapadne i juzne Srbije. Tokom dana promenljivo i sveže uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a mestimično se očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak.

Fonet/Marko Dragoslavić

 

Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni, na jugu severni. I u Beogradu danas promenljivo i sveže uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a posle podne očekuje se i kratkotrajna kiša.Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 6 do 8, najviša dnevna oko 17 stepeni. Do utorka, 27. septembra, biće promenljivo oblačno, do petka sveže, mestimično sa slabom kišom, a za vikend suvo sa sunčanim intervalima i toplije. Pocetkom sledeće sedmice kiša i pljuskovi s grmljavinom očekuju se uglavnom u severnim, zapadnim i centralnim krajevima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija