Društvo

Jutra sveža, topli dani: Stabilizacija vremena u Srbiji, na jugu više oblaka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/10/2022

-

07:45

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Premeštanje polja visokog vazdušnog pritiska prema istoku uzrokuje da se Balkansko poluostrvo i Srbija već danas nađu pod direktnim uticajem anticiklona, koji donosi stabilizaciju vremena, vedre, sunčane i toplije dane.

"Na severu zemlje biće pretežno sunčano, dok se u južnim predelima zadržava nešto više oblaka, ali će vreme ipak biti suvo. Kao i obično, kada je nebo tokom noći u hladnom periodu vedro, jutra su veoma hladna", kaže meteorolog Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je navela da se minimalna temperatura u Srbiji kretala od pet stepeni, na jugu zemlje, pa do 10 u Negotinu.

"Ove vrednosti su oko i malo ispod proseka, ali će zato tokom dana doći do postepenog otopljenja. Maksimalna dnevna temperatura će na istoku dostizati 20 stepeni, dok će u ostalim gradovima biti za stepen - dva svežije", istakla je Gojković.

Pojašnjava da osim razvedravanja, anticiklon donosi i slabljenje vetra, te će subjektivni osećaj biti kao da je toplije od izmerenih vrednosti. 

"Drugu polovinu nedelje obeležiće suvo i sunčano vreme, sa svežim i maglovitim jutrima, ali prijatno toplim danima. Maksimalna temperatura kretaće se od 20 do 24 stepena sve do sredine sledeće nedelje", zaključila je ona.

Komentari (0)

Srbija