Društvo

Stajić pozvan na saslušanje: Bivši gradski sekretar za legalizaciju pred Višim javnim tužilaštvom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/10/2022

-

14:53

Stajić pozvan na saslušanje: Bivši gradski sekretar za legalizaciju pred Višim javnim tužilaštvom
Stajić pozvan na saslušanje: Bivši gradski sekretar za legalizaciju pred Višim javnim tužilaštvom - Copyright Printscreen YouTube/RTS Beogradska hronika Jutarnji program

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo zakazalo je za sutra saslušanje bivšeg gradskog sekretara Beograda zaduženog za poslove legalizacije objekata i člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nemanju Stajića, potvrđeno je za Euronews Srbija. Stajić se biti saslušan u sklopu istrage zloupotrebe položaja u vezi sa legalizacijom zemljišta u javnoj svojini.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, donelo je, naime, naredbu o sprovođenju istrage protiv bivšeg sekretara Sekretarijata za poslove legalizacije objekata u Gradskoj upravi grada Beograda, Nemanje Stajića (39), i još dvojice osumnjičenih za zloupotrebe u vezi legalizacije zemljišta u javnoj svojini.

Naredbom o istrazi, pored Stajića, obuhvaćeni su i zaposleni u geodetskoj organizaciji "Jugoprojekt" V. K. (65) dok se direktor privrednog društva "Borpromet" V. O. (56), tereti za podstrekavanje na izvršenje ovog krivičnog dela.

Istom naredbom Stajić i još troje osumnjičenih se terete i za očigledno nesavesno postupanje u vršenju službe. Saslušanje drugo troje zakazano je za 17. oktobar.

U aprilu je objavljeno da Više javno tužilaštvo u Beogradu ispituje ulogu Stajića u poslovima nelegalne gradnje u Mirijevu, te da se postupa po više krivičnih prijava koje su podnete protiv njega. Reč je o kompleksu zgrada u Ulici Vlastimira Đuze Stojiljkovića, gde se gradi naselje, a objekti su mahom izgrađeni dok još uvek nisu posedovali neophodne dozvole. 

Stajić je sa funkcije skretara smenjen u julu ove godine, tako što mu nova gradska uprava nije produžila ugovor nakon što je Aleksandar Šapić postao gradonačelnik Beograda.

Komentari (0)

Srbija