Društvo

Potpredsednik EK obišao Centar za azil u Obrenovcu: S migrantskom krizom niko ne može sam da se nosi

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2022

-

20:56

Potpredsednik EK obišao Centar za azil u Obrenovcu: S migrantskom krizom niko ne može sam da se nosi
Potpredsednik EK obišao Centar za azil u Obrenovcu: S migrantskom krizom niko ne može sam da se nosi - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Evropske komisije Margaritis Skinas izjavio je danas u Centru za azil u Obrenovcu da niko sa migrantskom krizom ne može da se nosi sam, ni Evropska unija, ni zemlje kandidati, ni treće zemlje, već je neophodna saradnja.


On je večeras, zajedno sa komesarkom za izbeglice i migrante Natašom Stanisavljević, ambasadorom Evropske unije u Srbiji Emaunuleom Žiofreom i predsednikom Gradske opštine Obrenovac Milošem Stanojevićem, obišao Centar za azil u Obrenovcu.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Sutra ću razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom vlade Anom Brnabić o tome kako Evropska unija može dodatno da pomogne Srbiji u rešavanju pitanja u vezi sa migrantima", rekao je Skinas nakon obilaska centra.

Centar za azil u Obrenovcu delom je rekonstruisan sredstvima Evropske unije od 2019. do 2020. godine kroz projakat vredan 3,2 miliona evra.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Zvaničnici su obišli rekonstruisane kapacitete za smeštaj i usluge, kao i ambulantu, gde lekari svakodnevno pružaju medicinske usluge korisnicima.

U centru je trenutno 785 migranata, a najviše ih je iz Avganistana i Pakistana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija