Društvo

600 beba u Narodnom frontu primilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine, bolnica saopštila u kom periodu

Komentari

Autor: RTS, Tanjug

27/10/2022

-

13:00

600 beba u Narodnom frontu primilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine, bolnica saopštila u kom periodu
600 beba u Narodnom frontu primilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine, bolnica saopštila u kom periodu - Copyright profimedia, gakfront.org

veličina teksta

Aa Aa

Umesto BSŽ vakcine, 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ministarka Danica Grujičić je održala vanrednu konferenciju za navinare na kojoj je saopštila da je 600 beba u GAK Narodni front u Beogradu dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

"Deca su bezbedna. Ta vakcina se daje do 12 meseci. Nismo zakasnili, i svakako će sva deca primiti vakcinu na vreme", istakla je Grujičić.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere.

"Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut ''Batut'' je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja", rekla je Grujučić.

Ona je navela i da je je direktor "Narodnog fronta", profesor dr Željko Miković ponudio ostavku, ali ona, kaže, o tome ne želi ni da razgovara.

"Samo, molim, bez panike. Deca nisu dobila ništa loše, već fiziološki rastvor. Sve može da se vidi na sajtu ''Narodnog fronta", dodala je Grujičić.

Kako se navodi u obaveštenju na sajtu GAK Narodni front, u pitanju su novorođena deca otpuštena sa klinike u periodu od 16. septembra do 19. oktobra 2022. godine.

"BSŽ vakcinacija, koja je obavezna u prvoj godini života deteta, biće sprovedena u GAK „Narodni

front“ prema rasporedu (datum i vreme), koji će roditelji dobiti iz kolcentra Klinike u narednim
danima", navode u obaveštenju za roditelje.

O tome kako je došlo do propusta i kako je otkriven, pročitajte u odvojenom tekstu.

Komentari (1)

miki

27.10.2022 18:53

obavezna u srbiji a nije u evropskim zemljama.

Srbija