Društvo

Andrić: Karte u gradskom prevozu u Beogradu neće poskupeti, radiće se na podizanju svesti građana

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2022

-

09:07

Andrić: Karte u gradskom prevozu u Beogradu neće poskupeti, radiće se na podizanju svesti građana
Andrić: Karte u gradskom prevozu u Beogradu neće poskupeti, radiće se na podizanju svesti građana - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Karte u javnom gradskom prevozu u Beogradu neće poskupeti, a u narednim mesecima u fokusu neće biti represivne mere, već će se raditi na podizanju svesti i apelovati na građane da plaćaju karte, rekao je za Tanjug direktor JKP "Naplata prevozne usluge Beograd" Slaven Andrić.

"Grad Beograd osnivač našeg preduzeća i samim tim kupovinom dnevnih ili mesečnih karata novac ide u budžet grada, a ne u neku privatnu firmu. Javno komunalno preduzeće naplata prevozne usluge Beograd će se baviti naplatom, rukovođenjem i logistikom javnog prevoza putnika. Mi u početku krećemo sa formiranjem bolje usluge u javnom prevozu, da optimizujemo linijski sistem javnog prevoza, da smanjimo gužve putnika u frekventnim intervalima na stanicama, u autobusima, zatim da poštujemo red vožnje. Prvo krećemo od nas, da podignemo kvalitet javnog prevoza, a onda se bavimo naplatom", rekao je Andrić.

On je ukazao da je u pitanju preduzeće koje je još u fazi osnivanja, a punii kapacitet će ostvariti tek od Nove godine, kada bi selektivno kontrolori trebalo da pređu iz turske firme Kentkart.

"Jedna od mera će biti i ulazak na prednja vrata. Mi za sad sprovodimo analize na osnovu podataka koje dobijamo od Sekreterijata za javni prevoz gde možemo da utvrdimo koje autobuske linije su opterećenje, pa da napravimo organizaciju, pristižu i novi autobusi i na taj način smanjujemo gužve u vozilima. Na mesečnom nivou prodatih karata je 500 miliona dinara, to je 15 posto od ukupnog broja građana koji plaćaju karte, a taj podatak je poražavajuć jer decenijama se niko nije ozbiljno bavio javnim prevozom, a mi te sve probleme ne možemo preko noći da rešimo. Bilo bi fer da nam date bar godinu dana kako bismo pokazali rezultate", rekao je Andrić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija