Društvo

Domu za stare u Peći oduzeta licenca, medicinskim sestrama određen mesec dana pritvora

Komentari

Autor: Kosovo online

04/11/2022

-

18:56

Domu za stare u Peći oduzeta licenca, medicinskim sestrama određen mesec dana pritvora
Domu za stare u Peći oduzeta licenca, medicinskim sestrama određen mesec dana pritvora - Copyright Printscreen/RTV Dukagjini - VIDEO (1)

veličina teksta

Aa Aa

Domu za stara lica u Peći "Orenda" oduzeta je licenca posle objavljivanja snimka fizičkog napada na staricu pre nekoliko dana, saopštilo je Ministarstvo finansija, prenosi Kosovo online pisanje Kljana Kosova. 

"Nakon objavljivanja snimka fizičkog napada na stariju ženu u domu Orenda u Peći, Jedinica inspekcije socijalne službe je odmah izvršila uviđaj, kao i intervjuisanje osoblja centra i svedoka slučaja", navodi se u saopštenju. 

Zapisnik inspekcijskog nadzora je danas dostavljen Komisiji za licenciranje, koja je održala hitnu sednicu na kojoj je doneta odluka o oduzimanju licence za pružanje socijalnih usluga domu "Orenda".

Odlukom Komisije dom za stare je dužan da o odluci obavesti porodice korisnika u roku od 24 časa, a do 7. novembra da ugasi delatnost pružanja socijalnih usluga.

Prethodno je osnovno tužilaštvo u Peći, odredilo jednomesečni pritvor za tri medicinske sestre koje napale staricu u Staračkom domu "Orenda". Njima je Komora medicinskih sestara Kosova oduzela licencu. 

Dve žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično delo "napad", dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za delo "neovlašćeno fotografisanje ili snimanje".

 

Komentari (0)

Srbija