Društvo

Zabelele se planine, sneg na Kopaoniku, Zlatiboru i u Sjenici - snežni prekrivač i do 15 centimetara

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2022

-

10:30

Zabelele se planine, sneg na Kopaoniku, Zlatiboru i u Sjenici - snežni prekrivač i do 15 centimetara
Zabelele se planine, sneg na Kopaoniku, Zlatiboru i u Sjenici - snežni prekrivač i do 15 centimetara - Copyright infokop.net

veličina teksta

Aa Aa

Zlatibor, Kopaonik i Sjenica su se danas zabeleli, a snežni pokirvač kreće se od dva, šest do 10 santimetara, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Sneg će tokom dana nastaviti da pada na planinama pa se može očekivati da snežni prekrivač bude deblji za pet do 15 centimetara. U ostatku Srbije do kraja dana očekuje se povremeno kiša.

Popodne i uveče padavine će postepeno prestati, ali će se zadržati hladno vreme. Tokom noći košavsko područje i planine biće pod uticajem jugoistočnog vetra - košave.

Sutra se očekuju jak južni i jugostočni vetar, sa olujnim udarima dok će orkanske snage biti u Južnom Banatu. Čitava Srbija biće pod žutim alarmom, a Južni Banat pod crvenim upozorenjem.

Sutra se očekuju nove padavine, koje će u 24 sata biti i do 20 litara po kvadratnom metru. Obilne padavine očekuju se na prostorima Crne Gore, Hrvatske i Jadrana.

Narednih dana očekuje se nastavak padavina, temperatura će birti do 13, 14 i 15 stepeni celzijusa, a za vikend nas očekuje pad temperature ispod 10 stepeni. Tada se za Srbiju najavljuje kiša, dok će na planinama biti snežnih padavina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija