Društvo

Mladima do sada dodeljeno 1.630 kuća: Država pomaže parove koji žele da žive na selu

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2022

-

14:36

Mladima do sada dodeljeno 1.630 kuća: Država pomaže parove koji žele da žive na selu
Mladima do sada dodeljeno 1.630 kuća: Država pomaže parove koji žele da žive na selu - Copyright Printscreen YouTube/Zlatko Jankovic

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da je do sada mladima dodeljeno 1.630 kuća u selima, a da na godišnjem nivou dobiju oko 5.000 zahteva.

Krkobabić je za RTS rekao da dnevno dobijaju 15 zahteva, da je zainteresovanost više nego ogromna, kao i da je procedura jednostavna i da nema selekcije, već da se kuće dodeljuju svima koji ispunjavaju uslove.

Prema njegovim rečima, svi koji žele da apliciraju treba da budu mlađi od 45 godina, državljani Republike Srbije, da nemaju imovinu i, kako je istakao, da su rešeni da dobiju kuću. Naveo je da Ministarstvo za brigu o selu odobrava sredstva do 1.200.000 dinara.

Govoreći o novih 530 ugovora za kupovinu kuća sa okućnicom za 530 porodica u Srbiji, koji su potpisani juče, Krkobabić je rekao da misli da to za njih znači novi početak i da su sela osnov opstanka Srbije.

Objasnio je da veliki broj mladih ostaje u selima i da su odlučili da se prijave zato što su želeli da se osamostale, dok je, kako je istakao, 20 odsto mladih koji su živeli u gradovima odlučilo da se preseli na selo.

Naveo je da je tokom ove godine za dodeljivanje kuća potrošeno oko milijardu i 80 miliona dinara i da je plan da i u sledećoj godini bude obezbeđeno toliko novca, dodajući da je o tome razgovarao sa predsednikom Srbije i napomenjući da spremnost postoji.

Komentari (0)

Srbija