Društvo

Grocka i Vrčin idu na na regionalni vodovod, rok za završetak radova - devet meseci

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2021

-

10:57

Grocka i Vrčin idu na na regionalni vodovod, rok za završetak radova - devet meseci
Privatna arhiva - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Pripremni radovi, odnosno obeležavanje terena, postavljanje ograda i uklanjanje rastinja za izgradnju vodovoda koji će naselja Grocka i Vrčin spojiti na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac počeli su jutros, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP "Jedinstvo AD" Sevojno, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Vesić je naveo da radovi na postavljanju cevovoda počinju do kraja sledeće nedelje po završetku pripremnih radova.

Zašto su u beogradskim obodnim opštinama česme suve: Mladenovac danima bio bez vode, restrikcije i u Vrčinu i Sopotu

"Rok za završetak svih radova je devet meseci što znači da će građani Grocke i Vrčina imati stabilno vodosnabdevanje gradskom vodom iz fabrike vode 'Makiš' do proleća sledeće godine", najavio je Vesić.

Objasnio je da se gradi cevovod koji se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj i da je vezni cevovod za Grocku dugačak oko 15 kilometara, a za Vrčin oko tri kilometra.

Vesić je naveo da će duž trase cevovoda biti izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice i da će tim projektom biti obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica, dužine oko osam kilometara, sa dva rezervoara.

Vesić: Rešićemo problem Grocke i Mladenovca, regionalni vodovod najkasnije do 2025.

Zamenik gradonačelnika najavio je da će za dve nedelje biti objavljen tender za izgradnju dela regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, u okviru sektora 6, kojima će, kako je objasnio, biti obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

Dodao je da će taj cevovod proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu.

Vesić je kazao da će rok za izvođenje tih radova biti 18 meseci, a da se završetak radova i puštanje u funkciju očekuje u proleće 2023. godine.

Komentari (0)

Srbija