Društvo

Pogoršanje vremena: Danas oblačno sa vetrom i mestimičnom kišom

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

07:32

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Balkansko poluostrvo se trenutno nalazi između polja visokog i niskog vazdušnog pritiska, što nam donosi pojačan istočni vetar i priliv hladne vazdušne, ali i oblake praćene padavinama, navodi meteorolog Ljubica Gojković.

Vreme će tokom celog dana biti oblačno. Kiša, susnežica i sneg prognoziraju se za istočne predele naše zemlje, dok će slaba sipeća kiša padati na istoku Vojvodine, ali i na krajnjem jugu zemlje. Slab sneg provejavaće i na Kopaoniku, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Minimalna temperatura kretala se od dva do šest stepeni, a tokom dana u većini mesta neće prelaziti 7. podeljak. Vetar i danas umeren, povremeno pojačan, istočni i jugoistočni, što nam donosi i dodatni osećaj hladnoće.

Za četvrtak se prognoziraju nešto intenzivnije padavine koje će susnežicu i sneg doneti većem delu zemlje južno od Save i Dunava.

Slaba kiša padaće lokalno u Vojvodini i mestima centralne Srbije, dok će u predelima sa nadmorskom visinom iznad 500 m padavine biti u obliku susnežice i snega. U višim planinskim predelima očekuje se dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Temperatura ostaje oko 5. podeljka, na planinama oko nule.

U petak će vreme biti suvo, ali oblačno i hladno. Za subotu se prognozira i nekoliko sunčanih perioda, sa temperaturom oko 8 stepeni. Drugog dana vikenda imaćemo prolaznu oblačnost praćenu kišom i temperaturom malo ispod 10 stepeni.

Komentari (0)

Srbija