Društvo

Danas oblačno, popodne i uveče kiša - temperatura do 12 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/12/2022

-

07:14

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kišonosni oblaci sa severozapada već u ranim jutarnjim satima zahvatili su severne predele naše zemlje. Kasnije, pod uticajem vetra na visini, dolazi do postepenog premeštanja padavinske zone ka jugu, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"U drugoj polovini dana kiša će padati južno od Save i Dunav, dok u Vojvodini dolazi do delimičnog razvedravanja. Zajedno sa oblacima stiže nam i nešto svežije vazdušna masa, te će se maksimalna temperatura danas kretati od šest stepeni, na istoku i severu, pa do 12 u centralnoj Srbiji", rekla je Gojković. 

Kako navodi, vetar će biti promenljiv, slabog i umerenog intenziteta. Prepodne u košavskom području sa nešto jačim udarima vetra, dok će kasnije biti u slabljenju.

"U noći između utorka i srede vreme će biti suvo, ali pretežno oblačno. Kiša ponovo počinje da pada u sredu, sredinom dana, i to uglavnom u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Na krajnjem jugu ostaje oblačno, ali suvo, sve do četvrtka. Temperatura će sutra i prekosutra biti oko 5 stepeni u Vojvodini, u Beogradu se očekuje oko 8, a na jugoistoku, sve do kraja nedelje ostaje oko 12 stepeni Celzijusa", rekla je.

Gojković kaže da se oblačno i kišovito vreme zadržava se sve do kraja ove nedelje, kiša će padati i za dane vikenda, a u petak ponovo počinje da duvati olujni jugoistočni vetar. U nedelju dolazi do promene pravca vetra na severni, što će nam doneti osetniji pad temperature početkom sledeće nedelje.

Komentari (0)

Srbija