Društvo

Kreće podela vaučera od 6.000 predškolskim i školskim ustanovama - šta ako dete ne ide u vrtić i gde se preuzimaju

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2022

-

08:07

Kreće podela vaučera od 6.000 predškolskim i školskim ustanovama - šta ako dete ne ide u vrtić i gde se preuzimaju
Kreće podela vaučera od 6.000 predškolskim i školskim ustanovama - šta ako dete ne ide u vrtić i gde se preuzimaju - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Od danas počinje podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednje škole.

Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama. To će, kako je ranije izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, biti poseban novogodišnji poklon od Grada za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

"Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela našim građanima", naveo je Šapić.

Ko ima pravo na vaučere i gde se mogu iskoristiti

Dodao je da će za decu koja ne idu u vrtiće, roditelji od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te da će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer.

Šalter će, kako je istakao, biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema.
Gradonačelnik je precizirao da će vaučeri moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta.

Sva deca do 18 godina u Beogradu i prosvetni radnici trebalo bi da dobiju poklon vaučere, a moći će da ih iskoriste u radnjama sportske opreme Sport Vision. Reč je o poslu od 1,785 milijardi dinara koji je dobila kompanija Sport Vision Beograd. Procenjeno je da će vaučer od 6.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama dobiti oko 300.000 Beograđana. 

Zašto vaučeri, a ne novac?

Podestimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić imao je prošlog meseca sastanak sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola o podeli vaučera, u iznosu od 6.000 dinara, koje će dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole. On je tada rekao da je javna nabavka za vaučere raspisana i da očekuje da krajem novembra ili početkom decembra budu spremni za podelu. 

"Imam iskustvo kao predsednik opštine Novi Beograd sa ovakvom vrstom pomoći deci, odnosno roditeljima, i realizacija je zaista bila odlična. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda, od školske preko sportske opreme do svega drugog što spada u potrebe najmlađih", rekao je tada Šapić. 

On je dodao da novac koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova, da završi na drugom mestu i da se zbog toga Grad odlučio za vaučere. 

Komentari (0)

Srbija