Društvo

Vaučeri od 6.000 dinara stižu pre Nove godine, Šapić: Podela počinje u ponedeljak

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/12/2022

-

12:24

Vaučeri od 6.000 dinara stižu pre Nove godine, Šapić: Podela počinje u ponedeljak
Vaučeri od 6.000 dinara stižu pre Nove godine, Šapić: Podela počinje u ponedeljak - Copyright AP Photo/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da od ponedeljka, 19. decembra, počinje podela vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za svu decu Beograda, zaključno sa učenicima završnih razreda srednje škole. Poklon-vaučere će dobiti i svi zaposleni koji rade s decom u vrtićima i školama, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Konačno je završen proces nabavke vaučera i bez obzira na želju nekih da Beograđani ostanu bez vrednog poklona koji im je njihov grad obezbedio, kao što sam i obećao, vaučeri će stići do svih onih kojima su namenjeni", rekao je Šapić.

Gradonačenik je rekao da će to biti poseban novogodišnji poklon od Grada Beograda za svu beogradsku decu i sve zaposlene u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu i vode računa o njima.

"Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela našim građanima", naveo je Šapić.

Dodao je da će za onu decu koja ne idu u vrtiće, roditelji od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te da će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer.

Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema.

Precizirao je da će vaučeri moći da se iskoriste u roku od dva meseca od momenta preuzimanja, tačnije do 1. marta, dodaje se u saopštenju.

Vaučeri za kupovinu u radnjama Sport Vision

Sva deca do 18 godina u Beogradu i prosvetni radnici trebalo bi da dobiju poklon vaučere, a moći će da ih iskoriste u radnjama sportske opreme Sport Vision. Na portalu javnih nabavki je objavljena odluka o dodeli ugovora, u kojoj je navedeno da je posao od 1,785 milijardi dinara dobila kompanija Sport Vision Beograd. Procenjeno je da će vaučer od 6.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama dobiti oko 300.000 Beograđana.

Kao što je Euronews Srbija ranije već pisao, Sektarijat za socijalnu zaštitu privremeno je bio obustavio postupak nabavke poklon vaučera, zbog zaštite prava jednog od ponuđača. Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbacila je te primedbe kao neosnovane i postupak je nastavljen.

Javni poziv u kojem je Grad tražio firmu preko koje će podeliti poklon vaučere za 350.000 korisnika raspisan je 14. oktobra, a prvobitni rok za podnošenje ponuda je bio 14. novembar. Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, donela je Rešenje 22. novembra, kojim je kao neosnovan odbijen zahtev za zaštitu prava podnetog u fazi postupka pre isteka roka za podnošenje ponuda. Shodno donetom Rešenju, kako je navedeno na portalu javnih nabavki, stekli su se uslovi za nastavak postupka  i naručilac je odredio novi rok za podnošenje ponuda koji je istekao 29. novembra. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Aleksandar

16.12.2022 15:00

A šta su deca iz drugih gradova... Sramota

Srbija