Politika

Šapić: Jedini razlog zašto nisam bio na sednici Skupštine je to da ne utičem na odbornike

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2022

-

15:13

Šapić: Jedini razlog zašto nisam bio na sednici Skupštine je to da ne utičem na odbornike
Šapić: Jedini razlog zašto nisam bio na sednici Skupštine je to da ne utičem na odbornike - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da nije želeo svojim prisustvom da vrši pritisak na odbornike te da je to jedini razlog što juče nije prisustvovao sednici na kojoj se raspravljalo o njegovom razrešenju. Šapić je na konferenciji za medije, odgovarajući novinarima na pitanje, kazao da je to prva sednica na koju nije došao i podsetio da je bio prisutan na prvoj Skupštini, kada je bilo konstituisanje, ali se nije javljao za reč i na drugoj na kojoj se takođe nije javljao za reč dok ga nisu izabrali.

"Pošto je juče postojala mogućnost da budem smenjen sa ovog mesta, nisam želeo da svojim prisustvom neko pomisli da na bilo koji način vršim pritisak. To je odluka odbornika, oni mogu na svakoj sednici da me skinu, ja sam to više puta rekao", kazao je Šapić.

Dodao je da to nije želeo kako zbog odbornika iz vladajuće koalicije, tako i opozicionih odbornika jer bi, dodaje, možda nekom od odbornika iz vladajuće koalicije da ga je video da sedi tamo bilo neprijatno da glasa protiv njega.

Navodi da kada se sakupe potpisi trećine odbornika, onda ne može da se glasa za tu tačku, već je obavezna i ukazuje da bi tako da nije bila sednica juče, na prvoj sledećoj Skupštine ta tačka bila na dnevnom redu.

"To je razlog što nisam bio, ne postoji drugi, biću na sledećoj sednici, na kraju krajeva mislim da sam u poslednjih 15 godina jedini gradonačelnik koji je bio na svakoj kada su teme u pitanju", rekao je Šapić.

Navodeći da je čuo juče da su ga prozivali da se uplašio, Šapić ironično primećuje da i on ima pravo da se uplaši, jer je čovek od krvi i mesa.

"Doći ću ja na sledeću skupštinu, potrudiću se da smognem hrabrosti da dođem, pa će imati priliku da me pitaju kao i svaki put, a ja ću im odgovarati kao i svaki put kao što sam odgovarao jer to jeste demokratija i način na koji treba da funkcioniše parlament", rekao je Šapić.

Na pitanje N1 koga i čega se uplašio, Šapić je sa ironijom rekao da se uplašio odbornice SSP-a Mile Popović. "Mile Popović sam se uplašio, ako me prođe do sledeće sednice strah, doći ću, ako ne, neću", rekao je Šapić.

Dodao je da je čak i na temu koju mu najviše zameraju vezano za svoju kuću, dozvole, kao i način na koji je rekonstruisana, ozakonjena govorio na prošloj sednici.

"Svaki put da odgovaram na nešto što sam u potpunosti ispričao, ne pada mi na pamet. Naveo sam svaku službu i instituciju koje se tiču kuće u kojoj živim", kazao je gradonačelnik Beograda i ironično primetio da je normalno da se objavljuje njegova adresa.

Dodao je da je to u redu kada je on u pitanju, a kada su drugi u pitanju onda je to ugrožavanje bezbednosti i njihove porodice. Na pitanje kako komentariše to što se SNS i SPS nisu izjašnjavali, Šapić kaže da oni nisu glasali za njegovu smenu.

"Bilo je da li ste za smenu ili ne, da su glasali trajalo bi još dva sata. Ukoliko bi to tumačili možda šalju neki signal, ne znam. Mogu na svakoj skupštini da me smene, ali ja neću promeniti nijedan svoj stav. Ako ljudi koji su me postavili na ovo mesto u jednom trenutku budu smatrali da odluke koje iniciram i stvari koje sprovodim, se ne uklapaju sa njima, oni će da me smene", rekao je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija