Društvo

Deca koja su zadržana u bolnici nakon pada plafona u vrtiću danas bi trebalo da budu puštena kući

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

21/12/2022

-

11:49

Deca koja su zadržana u bolnici nakon pada plafona u vrtiću danas bi trebalo da budu puštena kući
FoNet/Instagram - Copyright FoNet/Instagram

veličina teksta

Aa Aa

Stanje dvoje dece koja su juče primljena i zadržana u bolnici u Novom Sadu, nakon što se na njih obrušio planfon u vrtiću "Neven" u Inđiji, je sabilno i očekuje se da tokom dana idu kući, potvrdili su iz ove ustanove za Euronews Srbija.

I predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak, rekao je da se očekuje da ona danas, nakon što su bila zadržana na posmatranju, izađu iz bolnice. Gak je za Tanjug podsetio da je od šestoro dece, četvoro odmah juče pušteno kući sa lakšim povredama, dok je dvoje preventivno zadržano na dodatnom lekarskom posmatranju.

"Jutros sam proveravao i rečeno mi je da su u stabilnom stanju. Najvažnije je da su deca dobro. Sam Bog ih je sačuvao. Juče je na lice mesta izašao građevinski veštak i konstatovano je da je očigledno da to kako je monta pukla, da je problem nastao pri njenoj gradnji i da ništa nije moglo da se vidi golim okom", rekao je on.

Dodao je da će detaljan građevinski izveštaj biti gotov za nedelju dana ali da nije bilo nikakvih naznaka da nešto može da se dogodi.

Google Maps

 

Prema njegovim rečima deca koja su išla u "Neven", jutros su otišla u drugi, novi inđijski vrtić "Labud".

I on je popunjen ali trenutno, pošto zbog hladnog vremena dosta dece zbog nazeba ne dolazi u vrtić, u njemu trenutno ima mesta i za decu iz "Nevena".

Komentari (0)

Srbija