Društvo

Trivan: Povlačim se iz Službenog glasnika, vreme da to mesto prepustim nekom drugom

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2022

-

11:25

Trivan: Povlačim se iz Službenog glasnika, vreme da to mesto prepustim nekom drugom
Jelena Trivan - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan izjavila je Tanjugu da se povlači sa čela te izdavačke kuče.

"Ispunjavam obećanje koje sam dala kada sam postala direktor Telekoma Srpske da neću obavljati dve funkcije, da ne smatram to moralnim i da smatram da ova kuća zaslužuje da ima novog direktora", rekla je Trivan.

Trivan je naglasila da je ispunila zahtev Republike Srbije da ostane u Službenom glasniku dok se ne završe referendum, izbori i izbori za nacionalne savete, koje je njena dosadašnja kuća uradila "na častan i odgovoran način".

"Sada je vreme da to mesto prepustim nekom drugom", dodala je Trivan.

U Službenom glasniku Trivan će ostati da sačeka odluku Vlade Srbije i postavi novog direktora, a očekuje da će se to desiti odmah nakon Nove godine.

"Predajem firmu koja i ovu godinu završava u plusu, sa pozitivnim finansijskim rezultatima i koja će nadam se isto tako nastaviti da napreduje", istakla je Trivan.

Podsetivši da je došla u Službeni glasnik kada je kuća bila "u lošijem stanju", Trivan je navela da očekuje da će njen "naslednik imati lakši posao" od nje.

"Kuću ostavljam posle osam godina, čini mi se sa impresivnim rezultatima na izdavačkom polju i polju kulture, sa tri nagrade za izdavača godine, dve međunarodne nagrade za izdavača godine, tri za izdavački poduhvat godine", podsetila je Trivan.

Ističući da odlazi iz Službenog glasnika "u finansijskom smislu sa impresivnim rezultatima", Trivan je dodala da je to javno preduzeće bilo "osam godina, sve vreme, kontinuirano u dobiti, koje stalno raste".

"Zahvaljujem se javnosti od koje sam dobila nagradu za menadžera godine, kulturnim radnicima koji su smatrali da je ovo zlatno doba Službenog glasnika, koji je postao sigurno najreprezentativnija izdavačka kuča u našoj zemlji", navela je Trivan.

Zahvalna je i što će u njenoj biografiji pisati da je kao glavna i odgovorna urednica potpisala 2.000 naslova i obnovila knjižaru "Geca Kon",  i što je spašena izdavačka kuča 'Prosveta'".

"Za jedan život to je sasvim dobro", dodala je Trivan.

 

Komentari (0)

Srbija