Društvo

Danas smena sunca i oblaka sa temperaturom u padu

Komentari

Autor: Tanjug

28/12/2022

-

07:30

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Prolazak hladnog fronta doneo nam je naoblačenje sa kišom i pad temperature. Nakon prolaska hladnog fronta iznad Balkanskog poluostrva dolazi do porasta vazdušnog pritiska što uzrokuje postepenu stabilizaciju vremena i razvedravanje, ističe meteorolog Ljubica Gojković

Vreme će danas biti sa smenom sunca i oblaka i bez padavina, a temperatura je zbog priliva hladne vazdušne mase danas u daljem padu. Jutro je osvanulo relativno hladno, ponegde sa slabim mrazem, a tokom dana se očekuje da temperatura u celoj Srbiji bude oko 8. podeljka.

Od četvrtka ponovo počinje da duva južni i jugozapadni vetar što nam donosi novo otopljenje. Već u četvrtak temperatura će biti do 14 stepeni, u petak do 16, a u subotu i nedelju u zapadnim predelima prognozira se i do 18. podeljka.

Vreme ostaje suvo sa smenom sunca i oblaka sve do kraja ove nedelje. U novogodišnjoj noći temperatura će u severnim predelima biti oko 8 stepeni, što je veoma toplo za ovo doba godine, dok se na jugu i istoku zemlje prognozira od 2 do 5 stepeni. 

Komentari (0)

Srbija