Društvo

Oblačan i kišovit dan u Srbiji: Stiglo zahlađenje, ali temperature i dalje iznad proseka

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/01/2023

-

07:38

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Priliv nešto svežije vazdušne mase sa severa Evrope doneo nam je blaži pad temperature, ali i privremeno naoblačenje. Nakon podizanja jutarnje magle koja je zabeležena u većem delu zemlje, vreme će biti promenljivo oblačno, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

"U Vojvodini sa više sunčanih perioda, dok će na jugu biti sa više oblaka. Zahlađenje koje nam je stiglo sa severozapadnim vetrom osetilo se i u jutarnjim satima, a tokom dana živa u termometru kretaće se oko 10. podeljka. Najtoplije i danas u Timočkoj krajini, gde se očekuje do 13 stepeni Celzijusa", kaže ona.

Povećano zagađenje vazduha

Navodi da stabilno i mirno vreme uzrokuje i povećano zagađenje vazduha, pogotovo povećanu koncentraciju PM čestica.

profimedia

 

Oprez preporučuje osobama sa respiratornim tegobama, a ukoliko izlazite napolje obavezno nosite zaštitnu masku.

Vreme će do kraja nedelje biti promenljivo oblačno, ali bez padavina. 

"Temperatura će se u četvrtak kretati od 10 do 15 stepeni, a u petak sa ponovnim jačanjem severozapadnog vetra dolazi do blažeg zahlađenja. U četvrtak i petak imaćemo smenu sunca i oblaka, dok za vikend sledi potpuno razvedravanje. Temperatura će sve do kraja nedelje biti iznad proseka, ponegde i za više od 5 stepeni, što znači da će se živa u termometru kretati iznad 10. podeljka u većini mesta", rekla je Gojković.

Komentari (0)

Srbija