Društvo

Koncertom Big benda Dejana Petrovića uz vatromet završena "Zimska bajka" u Beogradu na vodi

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2023

-

22:18

Koncertom Big benda Dejana Petrovića uz vatromet završena "Zimska bajka" u Beogradu na vodi
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Dejan Petrović Big bend uz zvuke svojih truba ispratio je večeras praznični festival "Zimska bajka" u Savskom parku Beograda na vodi pred brojnom publikom i uz spektakularni vatromet. 

Tokom celog vikenda posetioci imaju prilike za uživanje u mnogim sadržajima za celu porodicu, kao i da isprobaju pravu atrakciju - prvi put veliko klizalište na otvorenom koje je okupilo roditelje i decu. 

Vrhunski muzičar trube Dejan Petrović, rodom iz okoline Užica, od 2006. godine jedan je od najuspešnijih na tom polju, jer je uspeo da spoji tradicionalnu srpsku muziku sa modernim izrazom i hitovima, i na tome izgradio imidž i uspešnu reputaciju kao specifičan koncept. 

Tako je i ove večeri frontmen Dejan Petrović, inače sin nekada poznatog srpskog trubača Miće Petrovića, napravio presek karijere kroz svoje albume ("Orkestar Dejana Petrovića", "Ruža vetrova", "Udahni duboko", "Truba libre") uz instrumentalne hitove - "Vrtlog", "Dum Dum", "Vrteška", "Trubulencija", "Zlatiborac",  ili Užičko i Vlaško kolo i Kolubarac. 

Tanjug/Tara Radovanović

 

Prazničnu sezonu ove godine je obeležila "Zimska bajka" u Savskom parku Beograda na vodi, koji je mesec dana bio domaćin najvećeg zimskog festivala kod nas, gde je publika mogla da oseti praznični duh, uz lepe želje, radost, osmehe i multimedijalni program - predstave, filmove, koncerte. 

Atraktivan doživljaj je za publiku bio upravo i koncert Dejan Petrović Big benda, a lider je jedan blok numera posvetio narodnim pesmama u duhu Srpske nove godine, jer je objasnio - "da bi naša deca učila prave vrednosti kako smo i mi učili", od himne "Bože pravde" do mnogih izvornih kompozicija ili patriotskih tema. 

Uz zvuke trube muzičari su nazdravili sa publikom uspešnu godinu pred nama i ispratili prethodnu 2022. sa domaćim i regionalnim rok hitovima - "Ti se ljubiš na tako dobar način" (Bajaga i instruktori), "Rock 'n' roll za kućni savet" (Riblja čorba), "Ako su to samo bile laži" (Plavi orkestar), triptih posveta Milanu Mladenoviću i grupi EKV - "Srce", "Zemlja" i "Krug", kao i Vladi Divljanu i bendu "Idoli" - kultni naslov "Maljčiki". 

Tanjug/Tara Radovanović

 

Neumorni trubači sa vokalom u veoma uigranoj ekipi priredili su publici i očekivani set inostranih hitova, od antologijske pesme italijanskih Partizana u Drugom svetskom ratu - "Bella ciao", preko hard rok hitova američke grupe "Guns 'n' Roses" ("Sweet Child of Mine", "Paradise City") do podsećanja na elektro pop hit "Wake Me Up" prerano preminulog švedskog di-džeja i producenta Avičija. 

Trubači su nas podsetili i na domaću baštinu pop kulture, muziku iz antologijske akcione ratne serije "Otpisani", i vešto su ukomponovali dve američke pesme istog naziva "It's My Life" u jednom dahu, od rok benda "Jon Bon Jovi" i rege pop muzičara Dr Albana. 

Najmlađi su danas kod klizališta pratili i baletsku predstavu "Aska i vuk" prema Ivi Andriću, u izvođenju "BeoBaleta" , učestvovali su i u kreativnoj radionici pisanja pisama u organizaciji Pošta Srbije. 

Nakon koncerta Dejan Petrović Big benda, publika je ostala da isprati Diznijev hit animirani film "Zaleđeno kraljevstvo" (Frozen). 

I nedelja će biti u znaku muzike uz nastup „SAXperience project“ od 17 časova, kao i projekcije od 18h i 20h - filma "Gospođa Dautfajer" (1993) Krisa Kolumbusa, gde je glavnu ulogu igrao Robin Vilijams.

 

Komentari (0)

Srbija