Društvo

Korona presek: Još pet osoba preminulo od posledica kovida

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/01/2023

-

20:41

Korona presek: Još pet osoba preminulo od posledica kovida
Korona presek: Još pet osoba preminulo od posledica kovida - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Od 10.282 osobe testirane na koronavirus u poslednja 24 sata, pozitivno je bilo njih 820, saopšteno je na sajtu covid19.rs. Preminulo je pet obolelih. U bolnicama je trenutno 295 pacijenata od kojih je njih 14 na respiratorima.

 

 

Juče je registrovano 963 obolelih od 12.554 testiranih na koronavirus, a od posledica infekcije preminulo je osam osoba.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju doktor Fabio Skano izrazio je očekivanje da će ova godina doneti kraj akutne faze pandemije koronavirusa, ali napominje da će uvek postojati podvarijante kao sto je nova podvarijanta omikrona koja se od oktobra do 11. januara pojavila u 39 zemalja, a nazvana je "kraken".

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o prestanku rada Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, s obzirom na to da je širenje virusa sa svim podvarijantama smanjeno u bitnoj meri u odnosu na period osnivanja ovog tela.

Ministarstvo zdravlja formiralo je Radnu grupu za borbu protiv kovida, čiji je predsednik direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović. Ovim je završena era Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, koji je upravljao epidemijom od 2020. godine. Krizni štab bio je telo pri Vladi Srbije.
 

Komentari (0)

Srbija