Društvo

Danas u Srbiji oblačno sa snegom i kišom, moguća poledica

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2023

-

08:17

Danas u Srbiji oblačno sa snegom i kišom, moguća poledica
Trg Republike - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Prema prognozi RHMZ, danas će u Srbiji biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa snegom, na severu i zapadu ujutru ponegde i kišom, uz lokalnu pojavu poledice. 

Sredinom dana i posle podne kiša se ponegde očekuje i u ostalim krajevima. Pre podne u Negotinskoj Krajini, a posle podne i u delovima severne Srbije razvedravanje. 

Vetar slab i umeren, na severu i istoku, kao i u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni, uveče u slabljenju. Najniža temperatura od -6 do 1 stepena, najviša dnevna od 3 stepena na jugoistoku do 10 stepeni na istoku Srbije.

U Beogradu će prepodne biti oblačno, ujutro sa slabim snegom uz lokalnu pojavu poledice. 

Posle podne i uveče postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, ujutro zapadni, u toku dana severni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 1 stepen, najviša dnevna oko 6 stepeni.

RHMZ je upozorio jutros da se u naredna dva sata još ponegde u centralnoj i zapadnoj Srbiji očekuje pojava kiše koja će se kratkotrajno lediti na tlu. Na području zapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja, na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

Zbog toga je AMSS i upozorio na oprez u vožnji zbog moguće poledice na putevima.

"U jutarnjim časovima moguć je mraz, tokom dana promenljivo oblačno vreme sa snegom na planinama. Niske dnevne temperature će uslovljavati pojavu poledice na mokrim deonicama.
Koristite topliji deo dana između 10 i 17 časova, a ukoliko naiđete na deonice koje su prekrivene snegom i ledom namontirajte i lance", neveli su iz AMSS-a.
 

Komentari (0)

Srbija